13-05-08

Gezinsuitbreiding? Met vijf?

 

In mei leggen alle vogels een ei. Wel die van ons hebben hun ei in april gelegd (meer nog 5 eieren) en op 1 mei zijn er vijf eitjes uitgekomen in het vogelnestje aan de boomhut van Protteman en Konijn.

 

boomhut

 

 

Wij hebben ooit eens een vogelnestje in elkaar getimmerd en deze winter opgehangen in de tuin. Het is dan ook fantastisch dat een koppel koolmeesjes er hun nestje van gemaakt hebben.

vogel

 

Mama en papa koolmees vliegen continu af en aan om hun kroost te voeden. Onze kroost is dan ook met geen stukken weg te slaan van het vogelnestje.

 

vogel2

 

Als het van Protteman en Konijn zou afhangen wordt het vogelkastje in hun kamer omhoog gehangen en worden de kuikentjes maar geadopteerd.

Wij hebben beleefd maar cordaat bedankt voor deze adoptie en het nestje laten hangen in de tuin. Echt lente op die manier ...

 

Groeten,

Storm

12:02 Gepost door Storm in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Chique! Mij is het nog nooit gelukt om ook maar één vogel in een voorgefabriceerd huisje te krijgen.

Gepost door: zapnimf | 14-05-08

vraagje hey, proficiat met je vogelnestje. MIjn vraag was of er een bepaalde groote moet zijn voor het gaatje. Ik moet namenlijk ook een vogelkastje bouwen ( opdracht) van school en ik zou het niet weten kan je me helpen aub.

groetjes sara

Gepost door: sara | 08-04-10

Dag Sara,

ik denk dat er verschillende soorten vogelhuisjes bestaan met verschillende groottes van openingen. Afhankelijk van het type vogel!

Ik denk dat je best eens langs gaat op de webstek van natuurpunt!

Met vriendelijke groeten,

Storm

Gepost door: Storm | 27-04-10

De commentaren zijn gesloten.